Центр «Чотири пори року»

Центр виконавського мистецтва «Чотири пори року» (англ. Four Seasons Centre for the Performing Arts) — оперний театр у Торонто[1] (провінція Онтаріо, Канада). Це будинок Канадської оперної компанії (КОК) та Національного балету Канади відкритий у 2006 році.

Центр «Чотири пори року»
Four Seasons Centre
Театр Чотири пори року. 2009
Театр Чотири пори року. 2009

43°39′02″ пн. ш. 79°23′08″ зх. д. / 43.650555555583771650° пн. ш. 79.385555555583778187° зх. д. / 43.650555555583771650; -79.385555555583778187Координати: 43°39′02″ пн. ш. 79°23′08″ зх. д. / 43.650555555583771650° пн. ш. 79.385555555583778187° зх. д. / 43.650555555583771650; -79.385555555583778187
Країна Канада Канада
Місто
Місце Торонто
Адреса
145 Queen Street West, Toronto, Ontario, Canada, M5H 4G1
Архітектор Diamond and Schmitt
Власник Canadian Opera House Corporation
Місткість 2 071 (4 рівні)
Тип оперний театр
Відкрито 14 червня 2006
Репертуар вистави, мюзикли
Ідентифікатори і посилання


CMNS: Центр «Чотири пори року» у Вікісховищі

Будівля центруРедагувати

 
Скляні сходи

Центр виконавського мистецтва «Чотири пори року» розміщений на південно-східному куті Університетського проспекту[en] та Західної частини королівської вулиці[en] Торонто. Земля, на якій він знаходиться, була подарована урядом провінції Онтаріо. Модерна архітектура будинку була створена канадською компанією Diamond та Schmitt Architects.

Глядацька зала центру має 2071 місце (923 в партері, інші на вищих ярусах). Його інтер'єр нагадує європейські оперні театри (підковоподібна форма чотирьох рядів балконів, опукла стеля) з сучасними засобами звукоізоляції, що створюють досконалий акустичний ефект. Оркестрова яма вміщує до 110 музикантів.

 
Глядацька зала центру

Для камерних концертів і лекцій є малий зал на 100 глядацьких місць.

 
Фоє

У центрі також є дві великі кімнати для репетицій, феноменальний амфітеатр у фоє з видом на місто. Чудова акустика залу забезпечує чіткість та силу звуку зі сцени, який ізольований від шуму метрополітену та вуличної вібрації автомашин.[2] Для цього зал з подвійним шаром бетону закріплений за допомогою 500 гумових подушок.[3]

ПриміткиРедагувати

ПосиланняРедагувати