Відкрити головне меню

Зміни

apologetiek ----dAb +>
       Antwoord: Reeds met dit oogmerk werd ik tot het aanmaken van een account in Norge gedwongen, waar ik omstandig deze ondervonden traumata heb uiteengezet en verantwoord, doch welke IP- & Bruker-OP's (na dit ''vanuit Nederland'' strategisch opgezet doel gediend te hebben) in opdracht van nl.wiki '''wéér''' ten tweede male door Steward [[:no:user: Laaknor]] door volkomen verduistering zeker zo grondig zijn gewist, dat het lijkt alsof ik nimmer aldaar heb bijgedragen, en zodat zelfs mijn gewaardeerde collega dr. Crowsnest zich op zijn OP [http://no.wikipedia.org/wiki/Brukerdiskusjon:Laaknor#Bruker:DA_Borgdorff '''hier'''] vertwijfeld afvroeg waar onze Engelse afleidingen van Complex geconjugeerde [[Van der Pol]]-differentiaalvergelijkingen zo plotsklaps volkomen ''*ausradiert*'' deleted waren, dat geen enkel Spoor van mijn en zijn bewerkingen hervindbaar bleek terwijl collega moderator [[:no:Bruker:Noorse|Noorse]] zich er wijselijk *buiten* hield.
*Mijn berichten zijn altijd helder voor de doelgroep - ''en wie ze desondanks verstaan'' [[image:wink.png]] - en begrijpend kunnen vatten om ze vervolgens tot zich te mogen nemen, waarde Jonge-Vriend: [[Користувач:DA Borgdorff|D.A. Borgdorff - e.i. -]] 19 mei 2009 19:06 (CEST) en hier: 12:12, 6 липня 2009 (UTC)
 
===Apologia me phainomenologia===
De graad van waarheidskennis wordt bepaald door de belevenissen van de mens, niet door de teweeggebrachte verschijnselen maar juist in de intensiteit van zijn beleving. Men ziet echter overal een mateloze overschatting van het fenomeen, terwijl het ''in- en belevingsvermogen'' meestal dusdanig is verkommerd, dat er ongehoorde uitwendige stimulatie of bijzondere sensaties voor nodig zijn om dit kortstondig nog op te wekken. Wat men zo *beleeft* is nog slechts oppervlakkig schuim, omdat het vermogen om dieper in het ''' 'verschijnsel' ''' door te dringen ontbreekt, al is dit wat ver-schijnt ook met een lancet schijnbaar anatomisch tot in zijn binnenste ''ontleed'' en onder de miscroscoop tot in diens kleinste vezels onderzocht. Er bestaat op zich totaal geen afhankelijkheid tussen de ''diepte'' van ''beleving'' en de '''''betekenis''''' door de omvang of de mechanische kracht, waarin een verschijnsel wordt waargenomen ! - Vuurwerk kan op bepaalde pagina's het oog verblinden en met groot lawaai en geknetter eindigen, terwijl een nietige gloeiworm in het woud tijdens duistere zomernacht toch aanleiding tot een veel diepere '''belevenis''' kan worden dan ooit de kunsten van een pyrotechnicus in ons teweeg zouden kunnen brengen ... Zoals ge-merkt vereist elk ongezocht werkelijk be- en inleven genoemd belevingsvermogen, wat zich door concentratie kan ontwikkelen in tegenstelling tot de drang naar "verstrooiing" en "oorlogshitserij" in het onverzadigbaar ijdel doch verknipt najagen van fenomeen naar fenomeen. [[Користувач:DA Borgdorff|<font color=darkred>dAb</font> = D.A. Borgdorff - e.i.]]
 
 
[[eu:user:D.A. Borgdorff]]
[[is:user:D.A. Borgdorff]]
89

редагувань